Conny BusstraConnyBusstra

Mijn naam is Conny Busstra, oprichtster en voorzitter van Stichting Idemo.

Als kind al was ik begaan met alles wat in mijn ogen hulp nodig had, zowel mensen als dieren en besloot verpleegkundige te worden en werkte in Utrecht op de dierenambulance.Ik heb veel gereisd en helaas zijn er weinig landen waar mensen zorgvuldig met elkaar of met hun dieren omgaan. Dan doen we het in Nederland zo slecht nog niet.
Voordat ik ging reizen had ik een hondje, 4 katten, een ezel, een paard, 2 schapen, kippen en ganzen.Nu ben ik het blije baasje van 5 honden en 2 katten en 7 kippen, ik woon prachtig, aan de rand van het bos. Ik werk op de psychiatrie afdeling van een ziekenhuis en heb een praktijk als Energetisch en Psychosociaal therapeut.
In mijn vakanties ga ik naar Kroatië om te helpen in het asiel. Elk gered hondje of katje, elke blije nieuwe eigenaar, alle geklaarde klussen en vooral al die leuke en lieve mensen die we ontmoeten en die ons helpen, verrijken mijn leven.

Esther van HartenEsthervanHarten

Mijn naam is Esther van Harten. Ik ben secretaris van de stichting Idemo. Daarnaast help ik met de huisbezoeken en als Conny naar Kroatië gaat pas ik op haar dieren.
In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige. Ik woon samen met Edwin en twee zwerfhondjes, Simba en Nikki. Ons huis delen we met twee stoere katers Mork en Sylvester.
Via mijn vriendschap met Conny ben ik in aanraking gekomen met Kroatië, de asieldieren en de mensen eromheen. Ieder mens en dier heeft recht op een waardig leven. Werken voor stichting Idemo is voor mij een goede manier om een steentje bij te dragen.

Titia Horsfield-ZanoliImage193

Hallo, ik ben Titia Horsfield-Zanoli, ben bijna 55 jaar, getrouwd en de trotse moeder van 4 kinderen. Ik ben vanaf mijn 18e jaar hondentrimster en heb 10 jaar lang het asiel in Leerdam beheerd. Ik heb nu mijn eigen trimsalon en kattenopvang aan huis met ± 40 katten in de opvang en 30 van onszelf. Ik probeer langzamerhand af te bouwen met de kattenopvang omdat ik het lichamelijk niet meer aankan. Samen met mijn man en vrijwilligers verzorgen wij dagelijks alle 10 paarden, 13 bejaarde geiten, 2 schapen, 6 honden (waarvan een Duitse dog, een bruine labrador, 3 Kroaten en een Amerikaan) en alle katten. Uiteraard zijn dit bijna ook allemaal geredde dieren. Onze jongste dochter is in oktober ’09 mee geweest naar Kroatië en nam 6 katten en een zwangere hond mee terug.
Ik heb Conny een jaar geleden leren kennen en vind het hartstikke goed dat ze telkens opnieuw naar Kroatië gaat om mens –en dier te helpen. Ik heb hier veel bewondering voor. Ik probeer zelf een handje te helpen door spullen in te zamelen en mensen te motiveren om een hond van Stichting Idemo te adopteren.

Paul KokPaulKok

Mijn naam is Paul Kok, vanaf het begin betrokken bij de stichting. Als er weer een trip naar Kroatië is gepland, dan regel ik vrij en ga mee.
Ik ben het manusje van alles. Ik zorg dat de hokken niet meer lekken, repareer alles wat los en vast zit, maak tafels en kasten, knuffel met de honden en loop met de honden die er echt even uit moeten.
Helaas komen we altijd tijd tekort. Het is fijn wat voor de mensen en dieren daar te kunnen doen.

Amila en Ivana

11824957 10206664414864245 8600029060332537750 n

12282756 10207226625637822 175028303 nWe are Amila Citakovic (journalist) and Ivana Tomic (psychologist), living in Bosnia and Hercegovina, each with one dog. Our rescue work started long time ago, before social media and when dog catchers were killing stray dogs with guns in night time. After a while, we rescued a puppy named Mila together and that connected us with so many wonderful people. What was few rescued dogs at a time, soon became 40-50 rescues... We teamed up with wonderful people from Denmark, built a small shelter and formed a rescue called Marianne`s Dog Food Bank. But what made us survive all these years is Stichting Idemo and adoptions that mean everything both to us and the dogs! Without Idemo nothing we do here would be possible.