Verslag 03-04-2011

In de afgelopen weken werden er weer een aantal hondjes gereserveerd door lieve, leuke gezinnen

De hondjes zaten te verpieteren in het asiel of opvang en de nieuwe baasjes wachten met spanning op de eventuele nieuwe huisgenootjes

Dus wat beter te doen dan zorgen dat ze in nederland komen in de warme mandjes en liefdevolle armen van de nieuwe baasjes.

Ondanks dat vrijwel iedereen bij Stichting Idemo een baan heeft vind ik snel 6 mensen bereid hun vrije weekend op te offeren.

Een hoop georganiseer aan de kroatische kant:

Op tijd enten van de hondjes bij Valerija, eindelijk kunnen de laatst 5 pupjes mee, sterilisatie van de moeder is geregeld nu maar hopen dat die stroom nu is gestopt.

Jelena gaat de hondjes van Valerija halen 300 km verderop en strandt na 100 km op de terugweg.

Ze moet 4 uur wachten met 9 honden in de auto die nog nooit buiten valerija's huisje zijn geweest.

Agneza zit zonder auto, gaat haar halen met een auto van een vriendin, maar weet niet precies waar ze is en Jelena's mobiel komt zonder stroom te zitten.

Uiteindelijk vinden ze elkaar en de reis kan hervat.

Een paar Bosnische hondjes kunnen mee die zijn al weer helemaal klaar; gechipt, geënt, ontwormd, gecastreerd en gesteriliseerd maar moeten nog wel nagekeken door een dierenarts voor ze mee kunnen.

Ook die moeten opgehaald, ze zijn gelukkig al wel naar Kroatië gebracht.

Dan gaan er nog pups mee van Tanja in Varazdin en wat hondjes uit het asiel.

Ook daar zijn ze druk met het controleren van de gezondheid, de chips en de paspoorten.

De angstige honden krijgen kalmerende pasta zodat ze lekker kunnen slapen.

Er moeten voldoende benches en transportkoffers bij elkaar gezocht worden.

Ondertussen moeten de 400 honden in het asiel ook nog gevoerd en verschoond

Inmiddels is er een andere auto gehuurd en besluiten we ondanks dat alles al zo verlaat is dat de hondjes een uurtje moeten kunnen rennen en spelen voordat ze weer verder gaan.

Uieindelijk zit iedereen kant en klaar en kan de trip beginnen.

Bij de grens van Slovenié, de EU in wordt keurig alles gecontroleerd, dat vergt wel tijd maar ik ben er toch blij om

Laat ze de mensen die te jonge, zogenaamde rashondjes met valse papieren, smokkelen voor geld, alsjeblieft pakken.

Alles wordt in orde bevonden. Ze kunnen door.

In nederland zitten we inmiddels al uren, met voldoende koffie gespannen te wachten op groen licht.

Uiteindelijk ontmoeten we elkaar halverwege, we ruilen de hondjes tegen dekens, riemen, vlooienspullen enz enz

Alle hondjes krijgen water en wat lekkers, de pups ook wat eten, allemaal een knuffel en óp naar huis.

Daar staan al heel wat mensen met spanning te wachten op de nieuwe aanwinst

Altijd weer zo leuk om te zien dat mensen zo blij zijn met een afgedankt straathondje

nu maar hopen dat ze zich ook nog een beetje gedragen.

We zijn inmiddels bijna een week verder en we horen vooral dat de hondjes zich zo wonderwel aanpassen en lief zijn.

Elke keer verbaasd het me weer hoe flexibel ze zijn.

Eind April gaan we weer een week naar Kroatië, met 10 vrijwilligers,

2 hondentrimmers om ze voor de zomer te verlossen van hun vacht

We gaan ongeveer 50 honden in het asiel, castreren en steriliseren

elektriciteit aanleggen met muis en rat bestendige buizen

poep ruimen, knuffelen , wandelen, voeren etc etc

We hebben er al weer zin in en het verslag volgt.

lieve groet Conny

Hieronder een fotoverslag van de terugkomst

Image006

Image009