Verslag Juni 2010

We gaan weer een weekje helpen in het asiel

Esther heeft ook een week vrij genomen en past op mijn honden, katten, kippen.

We mogen de bus mee van Corine( www.werkenmetpaarden.nl  ) en Paul, Jos, Mariska (nieuw opvanggezin) en moi gaan op pad.

Titia en Jill komen een paar dagen later met het vliegtuig om de hondjes te trimmen, knippen, scheren en de katten te verzorgen.

Zij hebben al jaren een kattenopvang en trimsalon in Tolbert.

Image044 Image062

De reis verloopt als altijd, werk aan de weg vertraagd maar zonder problemen aan de grens zijn we er al weer na een uurtje of 16 rijden.

Als we aankomen blijken ze een feest georganiseerd te hebben voor alle medewerkers en vrijwilligers van het asiel.

Als je de groep zo ziet zou je zeggen dat er hulp genoeg is maar ik ben wat sceptisch degene die aan het hoofd van de organisatie staat is al 3 jaar niet IN het asiel geweest.

De meesten komen heel af en toe een middagje.

Maar goed het eten is fantastisch en het is gezellig.

Image011 Image012

Image015 Image016

Wij gaan echter na de slapeloze nacht maar lekker naar bed.

De volgende dag willen we weer vroeg aan de slag. We laden alle spullen uit die we hebben meegenomen.

Veel speelgoed en kleding voor de zigeunerkids

Hoe ze het weten ik heb geen idee maar al snel staan er moeders die heel graag wat spullen willen hebben. Het is altijd weer zo weg.

In de kennels is een jonge man hard aan de slag, een vrijwilliger uit Bosnië die wat zinnigs wilde doen in zijn vakantie

Ja mensen kunnen je toch heel erg verbazen; wie weet begint er toch langzaam wat te veranderen in de mentaliteit in deze landen, ik heb weer hoop.

En een mooie foto

Image117 Image119

Overal zitten weer schattige pupjes en als ze oud genoeg , gezond en geënt zijn worden ze nagekeken door de dierenarts en jippie mogen ze mee.

Thuis zitten er al weer nieuwe eigenaren en opvanggezinnen te wachten

Duitsers hadden geld gedoneerd voor beton voor de kennels en om geld te sparen hebben ze asfalt gestort.

De honden die nergens anders heen kunnen lopen op gloeiend heet asfalt en verbranden de kussentjes onder hun poten, we houden het zoveel mogelijk nat , maar wat als wij er niet zijn?

Image221

Ik bel Lies die voor ons de herders opvangt en mag  Lana voor haar meenemen die mank loopt op het asfalt.

Image178

Ondanks de warmte wordt er hard gewerkt, Mariska loopt op slippers door het asiel haha( bikkel) en maakt elke dag alle kennels schoon en borstelt de honden en laat ze een poosje rennen

Jill verzorgt de katten weer super en helpt haar moeder Titia met het vasthouden van de hondjes die door haar geknipt en geschoren worden.

Als je ze dan zo in de handen hebt wordt het wel steeds lastiger ze terug te zetten in het asiel.

Paul en Jos zetten een nieuw hek, steeds hopend op een wolkje voor de zon.

Na een lange dag in het asiel zijn we ‘thuis’ belt Tanja of we nog even met een kat naar de dierenarts willen gaan. Ze is alleen in het asiel en kan niet weg.

Mariska en ik springen in de auto en gaan naar het asiel

Als we de kat hebben teruggebracht zien we een man naar de brug lopen met een worstelende kat in zijn armen, ik denk dat hij het dier naar het asiel wil brengen( 100 meter verderop) maar we vertrouwen het niet en keren zo snel mogelijk om nog net te zien dat hij de kat in het midden van de stromende rivier dumpt

We zoeken ontsteld langs de kant maar zien helemaal niets van het beestje terug

Met behulp van mensen die in de buurt waren sporen we de man op en bellen de politie

Zijn vrouw had hem opdracht gegeven de kat in de rivier te gooien want ze was hem zat. Wat een #*$!*WIJF

Uren later zitten we met de man, die is opgepakt, op het politiebureau

We zitten maar te wachten en inmiddels is het middernacht, er gebeurt weinig, de man zit naast ons in een kamertje,

Uiteindelijk mogen we weg, de man krijgt een boete voor orde verstoring want omdat de kat “vrij” was en niet vastgebonden of zo konden ze er geen mishandeling van maken

Mariska en ik gaan nog even aan de man vertellen wat wij van hem vinden, hij verstond ons misschien niet maar begreep het wel

Hehe dat lucht toch even op.

De komende dagen schoonmaken, knuffelen en naar de dierenarts altijd tijd tekort.

Image108 Image135

Image260 Image251

Image606 Image120

Paul maakt nog een  prachtig hek aan de voorkant zodat de pups daar los kunnen.

Jos heeft 5000 worsten uitgepakt.

Image006

Vanwege de warmte kopen we badjes voor de honden het is een groot succes , zo leuk als ze lol hebben.

Image641

De week vliegt weer om er mogen wat hondjes mee en met bloedend hart laat ik zoveel lieve, ongelukkig mooie hondjes achter

Zonder problemen komen we thuis en worden de hondjes afgeleverd en opgehaald

Ik ben kapot maar voldaan

Alle hondjes hebben een fijn nieuw thuis gevonden en we hopen dat ze lang en gelukkig leven.

Image656 Image782

Image819 Image894