Transport juni 2014

Verslag Transport  Juni
Donderdagavond was het zo ver na een dag werken onderweg naar Koekange om de auto op te halen om naar Kroatië te gaan.
De auto’s waren tot de nok toe gevuld met dekens, manden, kleding en voer voor Bosnië. Na het doorspreken van de laatste wijzigingen gingen we op weg, de eerste auto met Rene en Els ging rechtstreeks naar het zuiden, zelf moest ik nog een kleine omweg maken om Gordon op te halen die nog een paar zakken voer had liggen.
Toen deze ook in de auto lagen was er echt geen plekje meer vrij. Half een vertrokken we richting Duitsland de reis had wat kleine oponthoudjes : aangehouden door de politie, auto te zwaar beladen
midden in de nacht alles er uit en er weer in en rijden maar weer.
ook bij de open grenzen stond controle maar na enige uitleg geen probleem.

Moe kwamen we rond 15.30 uur aan bij ons overnachtingsadres in Kroatië, de anderen waren er al. Onze maag begon zich te laten horen dus na een drankje besloten we toch eerst even een restaurantje op te zoeken. Maar we moesten de tijd in de gaten houden want om 21.00 uur moesten we terug zijn voor de wedstrijd Nederland –Spanje.
Samen met de Kroaten naar de wedstrijd gekeken wat beregezellig was.
Om half een besloten we toch maar naar bed te gaan. Na een goede nachtrust waren we allemaal weer fris voor de terugreis. Maar eerst moesten er nog wat dingen gedaan worden en deden zich de eerste problemen zich voor, we zouden een uur later vertrekken omdat we pas om 5 uur bij Jelena terecht konden, de auto’s waren zo vol dat deze eerst leeg moesten anders konden we geen hondjes meenemen.
Dus eerst maar ontbijten bij de plaatselijke supermarkt en dan naar Slovenië om de spullen te brengen voor de meiden uit Bosnië en daarna naar Jelena in Kroatië om de hondjes op te halen.

Bij Jelena aangekomen zijn we eerst naar het nieuwe onderkomen gegaan om te kijken hoe dat eruit zag.
Van de buitenkant ziet het er netjes uit maar binnen moet er nog veel gebeuren, de moeder met pups waren in een aparte ruimte en de overige hondjes waren in het grote gebouw.

DSCF0003

DSCF0007

DSCF0008

DSCF0009

DSCF0011

DSCF0012

DSCF0019

DSCF0022

DSCF0023

DSCF0025

DSCF0027

DSCF0032

DSCF0033

DSCF0034

DSCF0035

DSCF0036

DSCF0037

DSCF0043

DSCF0044
Het was nu tijd om de auto’s in te richten voor de hondjes, benches werden opgezet en voorzien van dekens. De hondjes werden ingeladen en we konden onderweg.
Omdat Jelena eerst nog Dylan en de moeder met pups moest ophalen en de huurauto zouden wij het eerste stuk haar honden ook meenemen die later in de huurauto moesten.
De meiden vanuit Bosnië waren al in Slovenië. Inmiddels hadden we al een vertraging van 3 uur opgelopen.
In Slovenië kwamen ook de Bosnische hondjes bij ons in de auto deze waren eerst lekker uitgelaten en hadden gedronken.

Uiteindelijk vertrokken we om half twaalf vanuit Slovenië richting huis, de terugreis ging voorspoedig maar met een luchtje, we hadden een moeder met pups in de auto en dat waren kleine poepfabriekjes, dus iedere stop werd er schoongemaakt en ging er een schone deken in, de overige hondjes kregen te drinken en als het nodig was werden die ook verschoond.
Na een rit van ruim 13 uur kwamen we in Westervoort aan waar de eerste nieuwe baasjes al op hun hondjes zaten te wachten.
En dan de laatste loodjes naar Hoogeveen
Het leukste is de hondjes er uit laten ze kregen lekker te eten en drinken en daarna konden ze zich uitleven op het grasveld en kennismaken met hun nieuwe baasjes.

DSCF0101

DSCF0057

DSCF0059

DSCF0060

DSCF0065

DSCF0071

DSCF0072

DSCF0079

DSCF0089

DSCF0091

DSCF0093

De laatste auto was ook gearriveerd. Het was heerlijk om de blije hondjes spelend en snuffelend door het gras te zien lopen. Moe maar voldaan verzamelde ik mijn opvangpups om naar huis te gaan, de overige hondjes waren inmiddels naar hun nieuwe baasjes of opvanggezinnen gegaan.
Het transport was klaar, het was een zwaar en vermoeiend transport geweest met problemen maar ook met heel veel hondjes die hun gouden mandje hebben gevonden. En ja volgende keer ga ik gewoon weer, ook al ben je daarna een week van slag en maak je niet alleen maar leuke dingen mee. Die blije koppies van de hondjes als ze voor het eerst op gras lopen en de blije nieuwe gezinnen die de hondjes komen ophalen maakt het allemaal dubbel en dwars waard.