Verslag Huisdierdagen Assen 9 en 10 november

DSC 7930

De huisdierdagen in Assen hadden we ons al tijdig voor ingeschreven om geld op te halen voor sterilisatie en castratieprojecten in Kroatië en Bosnië en zo kregen wij een leuk plekje bij de Horecagedeelte en naast ons werden workshops gegeven. We hebben er 2 dagen gestaan met veel
plezier en kijken positief terug naar deze gezellige dagen! Het was de 1e keer dat deze dagen georganiseerd werden, dus was het afwachten hoe het allemaal zou verlopen.

Weken van te voren gingen we al aan de slag met de kadootjes, die moesten natuurlijk ingepakt worden en genummerd worden. Ook moest in 1000 enveloppen de lootjes verdeeld worden en geprikt worden aan een ring. Er is nog een grote melkbus opgescharreld en deze werd in de vrolijke kleur roze geverfd en zou gebruikt worden als donatiebus op deze dagen.

dagmarbezoeker

Zaterdagmorgen was het vroeg op staan, de kraam moest opgebouwd worden en natuurlijk ingedeeld worden met de kadootjes voor de verloting. We hebben ontzettende mooie en leuke spullen gedoneerd gekregen van de Jumper in Uithuizen voor de verloting. De hoofdprijs was een nylonnen bench! Op de eerste dag werden er redelijk veel loten verkocht en ook kwamen er mensen kijken bij de kraam voor informatie over een hondje. Daarnaast kwamen een paar nieuwe eigenaren van Idemohondjes en gastgezinnen met de hondjes ons bezoeken en was het natuurlijk erg leuk om de hondjes terug te zien! We kregen vele positieve reacties en kregen complimenten over het goede werk wat de stichting verricht. We hadden leuke giftaway’s gemaakt, om weg te geven aan mensen als herinnering van deze dagen.

loterij

De zondag beloofde een drukke dag te worden en daar was geen woord over gelogen. We stonden met 3 man loten te verkopen en nog steeds was de hoofdprijs niet gevallen! Natuurlijk kwamen ook vele mensen even een praatje maken en was het daardoor enorm gezellig! We hadden nog een heleboel giftaway’s gemaakt omdat die de dag ervoor er door gingen als broodjes! En ook op deze dag namen mensen deze graag weer mee als herinnering. We hadden een grabbelton gemaakt voor de honden, zodat die ook een beetje vertier hadden tijdens het wachten en door de heerlijke geur van de botjes trok het vele hondjes aan om er in gaan te graven, een paar hondjes zaten er zelf met hun hele lichaam er in om de grootste bot te kunnen pakken. Naast de grabbelton hebben we maar een paar bakken met water neergezet want de honden werden erg dorstig van het gegrabbel.

grabbelen

We hadden allemaal zere voeten van het staan en waren allemaal ook erg moe, maar het was de moeite waard! We hebben maar liefst 350 euro opgehaald voor de sterilisatie en castratieprojecten, dus volgend jaar zullen wij er natuurlijk weer bij zijn! Wij willen nog iedereen bedanken die onze kraam bezocht heeft en bedankt voor de bijdrage aan het project en natuurlijk de gezelligheid!

bezoeker

bezoekers1

DSC 8094

hersenwerk

hulptroepen

huskysleedemonstratie

idemoers

idemoers1

moniqueconnygordon