Enige maanden zocht ik een hond in asiels hier in Drenthe en op internet. De juiste was ik nog niet tegengekomen die bij mijn Jack Russell zou passen (heeft altijd geleeft met zijn moeder en zijn oma die inmiddels door hoge leeftijd zijn overleden).

Mijn Jack Russell was dominant en dulde geen andere honden in zijn omgeving. Iemand tipte mij om een straathond te zoeken uit een ander land.

Ik wist van een kennisje dat zij een hond had geadopteerd bij de Stichting Idemo en heeft het enorm naar haar zin met de hond en vertelde dat deze honden de hondentaal goed kennen en super zou kunnen combineren bij mijn dominante Jack.

Zij tipte mij om op de site van Idemo te kijken. Zo gezegd zo gedaan.

Zonder écht zoeken op de site zag ik het meteen het koppie van Tara, ik belde Idemo om te vragen of Tara nog vrij was en haar kon adopteren.

Conny antwoorden direct met JAZEKER! Conny was hiermee vanaf het eerste moment dolgelukkig en vertelde in welke situatie Tara verkeerde, Tara wachtte al 1,5 jaar op een nieuw baasje en heeft heel veel ellende meegemaakt.

Vanaf het eerste moment dat ik de foto van Tara zag moest ik enorm huilen en iets ging door mij heen "ik wil haar zelf ophalen"!

Een vriend van mij is meegereden naar Kroatie en samen hebben we Tara  opgehaald uit een gruwelijke situatie.

Aangekomen in Kroatie vlakbij Nacice kwam de eigenaresse v.d. honden "Valeria" naar buiten om ons te verwelkomen en ons binnen te laten tussen 34 honden.

De honden blafte gruwelijk en we voelde een enorme angst van de honden toen we binnen kwamen.

Mijn Tara spong gelijk op mij af en verwelkomde mij met heel haar hart (ze is zo telepatisch en wist gewoon dat ik haar kwam halen uit de gruwelijke situatie).

Nu snapte ik waarom ik zo moest huilen toen ik haar foto bij Stichting Idemo zag.

Wat een enorme ervaring van liefde kreeg ik over mij heen van deze hond.

Na 3 uur geweest te zijn bij 34 honden en alles goed geobserveerd te hebben snap ik hoe ernstig de situatie is waar deze honden in leven.

2 dagen nadat Tara bij mij thuis was vroeg ik Jeroen een klusje bij mij te doen en trok zijn schoenen aan die hij droeg bij Valeria in Kroatie, Tara rook de geur van haar oude omgeving op 4 meter afstand en gromde en blafte en werd heel angstig van de bekende geur terwijl ze zo gek is op Jeroen. Is dit niet bijzonder!

Inmiddels is Tara nu 5 dagen bij mij thuis in Uffelte en past enorm goed aan in haar nieuwe situatie.

Mijn lieve Jack is van dominant manneke naar een sociale hond veranderd door haar nieuwe maatje Tara.

Neem een hondje van de straat uit Kroatie in huis, je kunt je géén betere vriend bedenken!

Conny heel veel succes met de Stichting Idemo en een big hug van Martine Sira

Liefs,