Athos

Lieve Athos is een pupje geboren ongeveer in september 2016 in Kroatië.
Athos werd 3 maanden lang zwaar mishandeld door zijn eigenaar die hem aan een zware ketting door het dorp sleurde en probeerde hem dood te gooien op het beton.
Gelukkig heeft hij daar geen lichamelijk letsel aan over gehouden.

We hebben aangifte gedaan bij de politie maar tot op heden is er niets gebeurd.
Het duurde 4 dagen voordat Athos eten aan durfde te pakken.
Hij zit in de opvang met andere honden en katten en hij kan met iedereen erg goed opschieten.
Hij is met andere dieren die hij kent vrolijk en speels.

Als je één keer zijn vertrouwen hebt gewonnen kruipt hij heerlijk op schoot en is hij dol op knuffelen.
Athos zoekt een baasje met ervaring met honden die hem met een zachte, maar duidelijke hand kan leren dat niet alles eng is of beschermd hoeft te worden.

Door zijn verleden vertoont Athos helaas wat 'probleemgedrag'.
Zo is hij erg beschermend en aan de riem valt hij nog erg uit naar andere honden.
Dit komt voort uit zijn angst en onzekerheid en is met een goede training en geduld zeker op te lossen.

In het opvanggezin werken we hier aan. Athos is erg leergierig en gaat snel vooruit.
Het is voor een nieuw baasje wel erg belangrijk de training met hem voort te zetten.

We plaatsen hem niet bij kleine kinderen.

Athos is slechts 12 kilo en wordt dus een middelmaatje.

Hij is gecastreerd, geënt, gechipt en ontwormd en te bewonderen bij een opvanggezin van Stichting Idemo in Rijen.