Sirko en Malanka (voorheen Hans en Grietje)

 

Hierbij een kort verslag van de eerste anderhalve week nadat wij Sirko en Malanka op hebben gehaald.

Op de terugweg in de auto waren wij reeds prettig verrast hoe rustig zij in de auto waren. Sirko keek geïnteresseerd door de achterruit en Malanka ging al snel lekker liggen.

Thuis aangekomend waren ze in het begin, begrijpelijk, eerst nogal schichtig en onwennig. Malanka zette zich daar al snel overheen, maar Sirko keek echt de kat uit de boom. Gelukkig waren ze met zijn 2en en nam Malanka Sirko steeds op sleeptouw wanneer Sirko het even niet meer vertrouwde.

Gelukkig ging (en gaat) het met de dag beter en hebben ze in huis hun plekje al gevonden.

Malanka blijkt echter een echte Houdini te zijn. Tussen de keuken en de woonkamer hadden wij een traphekje geïnstalleerd. Al gauw had Malanka ontdekt dat ze zich tussen het hekje en het kozijn door kon wurmen. Dus hebben wij een rooster geplaatst tussen het hekje en het kozijn. Maar..... ook daar had Malanka al snel een oplossing voor gevonden..... Ze sprong simpelweg over het hekje en Sirko volgde haar voorbeeld, dus toen wij 's morgens beneden kwamen werden wij vrolijk vanuit de woonkamer begroet.....

Dus, vervolgens maar klapdeurtjes gemonteerd tussen de keuken en woonkamer. Hoogte 1,35 meter. Dat hield Sirko wel tegen, maar Malanka niet. Dus toen Iuliia van haar werk kwam trof ze een onaangename verrassing aan. Schijnbaar van slag door de tijdelijke scheiding, had Sirko de keuken onder gepoept en Malanka de woonkamer. Gelukkig kwam ik pas later thuis, dus..... was alles schoon toen ik thuis kwam. (ha ha ha)

Die avond maar een vouwdeur geplaatst. Dat zou ze wel tegenhouden! De volgende dag kwamen we beneden en...... werden we vrolijk begroet vanuit de woonkamer. De magneetsluiting bleek niet bestand tegen deze 2 Houdini's. Vervolgens 4 ogen in zowel het kozijn als de deur gedraaid en met een borgpennetje afgesloten. Zondagochtend kwamen we beneden en....... werden we weer spontaan begroet vanuit de woonkamer. Niet te geloven!!!! Dus vervolgensaar rigoureuze maatregelen genomen en enkele hangsloten aangeschaft......

Sindsdien geen ontsnappingen meer.

Groetjes,
Ronnie en Iuliia