Mic

Op 10 januari zijn we in alle vroegte vertrokken
Naar het mooie Brabant om kennis te gaan maken met Mic.
We hadden Mic op de site gezien en hoeveel honden we ook hebben bekeken we kwamen steeds terug bij deze hond.
 Mic logeerde in een opvanggezin en toen we binnen kwamen werden we vriendelijk ontvangen door San en ongeveer 9 honden. Gezellige boel!
Mic kwam gelijk op ons af en bleef tijdens het gesprek naast me zitten ( dat kwam meer omdat ik koekjes in mn jaszak had) haha.
Voordat we terug naar huis gingen hebben we een eindje met Mic gewandeld, hij liep gelijk goed mee en daarna sprong hij vrolijk bij ons in de auto. De hele terugweg heeft Mic dicht tegen me aan gezeten en gelegen.
Eenmaal thuis hebben we hem kennis laten maken met onze andere hond en zijn we een eind gaan wandelen op de dijk, mic vond het geweldig, hij wilde echt ontdekken en alles zien. Hij loopt graag heel dicht langs het water en vind de eenden en ganzen zeer interessant! De eerste week liep Mic aan de flexlijn maar nu mag hij los met ons mee dat vind hij heerlijk!
De eerste week was Mic echt heel rustig en sliep veel, nu wordt hij losser en probeert hij veel uit, hij is goed te corrigeren en leert snel. Als ik aan het koken ben mogen de honden niet in de keuken komen, ik heb hem maar 1x weggehaald uit de keuken en nu gaat hij rustig op de drempel liggen.
Mic is qua gedrag nog een pup, veel is nieuw, hij wist niet hoe hij moest spelen, hij beet alleen maar, nu is hij dol op zijn touw en balletje. Hij is wel erg lomp hahaha tijdens het spelen maait hij soms met zijn poten door je gezicht of hij springt op schoot.
Mic was nat voer gewend maar wij zijn gelijk begonnen met total bite en zalmolie ivm zijn huidproblemen. Nu na 3 weken zien we dat zijn huid wat rustiger wordt en ook minder jeuk heeft.
Veel mensen vragen aan ons wat Mic voor een hond is, de meeste gokken dat er een duitse herder in zit, dat denk ik zelf ook maar waarmee gemixt weten we niet.
We hebben een Dna test laten doen en over een week of 3 weten we waarschijnlijk meer over het ras en zijn ouders, ben heel benieuwd!!
Over 2 weken gaat Mic voor het eerst naar de trimsalon we hebben hier nog even mee gewacht omdat er zoveel nieuw was, maar een goede was en scheerbeurt is wel nodig.
Mic is een zeer vrolijke en lieve hond die echt alles wil meemaken en beleven. We zijn super blij met hem we hopen dat we lang van hem mogen genieten!
Tot de volgende update!
Groet José