Dunya

Hallo Silvia,

Het is alweer even geleden dat we iets van ons hebben laten horen.... Het gaat allemaal prima met Dunya (maar dat had je ook wel verwacht denk ik). We zijn in juni/juli ruim 3 weken op vakantie geweest in Zweden en Finland (kamperen met de tent net als vorig jaar). Dunya heeft dus nogal wat boottochtjes (incl. overnachtingen) gemaakt! Ook een tocht van ruim 17 uur van Helsinki naar Stockholm. Dat vond ik nog wel even spannend want hoe moet dat dan als ze moet plassen? Maar dat deed ze gewoon op het dek.... Gelukkig fles water bij de hand om het weg te spoelen. De bakken die er voor waren vond ze helemaal niks en wij eerlijk gezegd ook niet (een soort kattenbak van 1mx1m).
Vergeleken met vorig jaar had ze nu een stuk meer zelf vertrouwen en paste ze zich erg snel aan en waren nieuwe situaties niet meer per se eng!  De rotsen aan de Zweedse westkust vond ze prachtig en daar klauterde ze als een volleerd berggeitje heerlijk overheen. Ze heeft nog een poging tot zwemmen gedaan in de Oostzee, maar vond het water wel heel erg koud (en wij ook!). We hebben het alledrie heerlijk gehad. Ik heb nog paar fotootjes bijgevoegd.
En nu weer gewoon thuis. Volgende week beginnen we met een behendigheidstraining. We denken dat ze dat erg leuk gaat vinden. In de vorige cursus is hier ook al een beetje mee geoefend (door een ring springen, over hordes en door een tunnel). Ze heeft altijd veel plezier daar, ook met de andere hondjes. Dunya is de enige dame in de groep en krijgt veel extra aandacht van de "juf".
Al met al zijn wij nog iedere dag enorm blij met d'r en genieten enorm van haar heerlijke knuffels en vrolijkheid! Iedere ochtend wakker worden met zo'n lief (nog heel even) slaperig wezentje is een feest!!!

Groeten Saskia

PS: mogelijk dat we volgens jaar naar Kroatië gaan!